Home > Nieuws

Laatste nieuws

Hoe voorkom je diefstal uit je bestelwagen?


De politie in Den Haag heeft afgelopen weekend een grote hoeveelheid gestolen gereedschap teruggevonden zo meldt het AD.
Het kostbare materiaal bestaande uit boormachines, elektrische zagen en freesmachines is uit verschillende bestelbusjes van aannemers verdwenen. Sommige aannemers zijn wel 4 keer per maand beroofd.

Gestolen gereedschappen uit bestelbussen aannemers

Bestelwagens van zzp'ers zijn een favoriet doelwit van georganiseerde criminelen. De laatste tijd worden er steeds vaker dure gereedschappen uit bestelbusjes gestolen. Hoe vervelend is het als je 's morgens weg wilt en je ziet dat je dure gereedschap uit je bestelbus is gestolen? Je hebt inbraakschade, je moet aangifte van diefstal doen, je klanten afbellen en nieuw gereedschap kopen. Een hoop kosten en ellende die je graag had voorkomen.


Een inbreker heeft het standaard slot van de laadruimte van een bestelbus gemiddeld binnen 30 seconden open.

8 maatregelen om inbraak in je bestelbus te voorkomen


Ben je ook slachtoffer geworden van inbraak in je bedrijfswagen en wil je dit de volgende keer voorkomen? Neem dan zelf maatregelen. Naast de voor de hand liggende zaken als het goed afsluiten van je bestelbus, sleutels niet in het contact of (laad)deur laten zitten en geen waardevolle spullen in het zicht leggen zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om diefstal van je gereedschap te voorkomen.

1. Parkeer op een veilige plaats
Parkeer je bestelbus bij voorkeur in een garage. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen en goed verlichte plek. Wanneer je de bestelbus op de oprit parkeert, plaats deze dan met de achterdeur zo dicht mogelijk tegen een muur.

2. Elektronische apparatuur uitschakelen
Schakel elektronische apparatuur in je bestelauto uit en berg het goed op. Dieven kunnen met bluetooth elektronische apparatuur opsporen en zo gericht toeslaan.

3. Installeer een alarmsysteem en een beveiligingsslot
Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit geeft aan dat een goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met een gecertificeerd mechanisch beveiligingsslot het meest preventief werken tegen diefstal.

4. Minimaliseer het zicht naar binnen
Blindeer de laadruimte zodat het gereedschap niet zichtbaar is. Raamrasters zijn hier een goed middel voor. Deze zijn eenvoudig en snel te monteren en werken afwerend tegen inbraak.

5. Geen reclame op je bestelbus
De naam van je bedrijf op je bestelbus is goede reclame maar ook een aanwijzing voor dieven dat er iets te halen valt. In busjes zonder reclame wordt minder snel ingebroken.

6. Merk je gereedschappen
Breng met onwisbare inkt een persoonlijk kenmerk aan. Hierdoor is je gereedschap uniek en moeilijk door te verkopen.

7. Registreer je gereedschappen
Om aangifte bij diefstal te vergemakkelijken registreer je bij aankoop je gereedschappen door foto's te maken, serienummer, type en merk te noteren. Serienummers van gereedschap registreer je ook eenvoudig op de website van stopheling. Hier kan iedereen controleren of een serienummer als gestolen staat geregistreerd.
 

8. Verzeker je gereedschappen
Zorg ervoor dat je gereedschap goed verzekerd is. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij welke verzekeringen je nodig hebt. Voor inbraak in je bestelbus op eigen terrein, onderweg of een bouwplaats heb je andere verzekeringen nodig.


Toch ingebroken?
Neem bij inbraak in je bestelwagen en diefstal van gereedschappen altijd contact op met de politie. Meld ook altijd verdachte handelingen of personen rond je woning of op de werf.