Home > Nieuws

Laatste nieuws

Hoe voorkom je diefstal uit je bestelwagen?


Lichte bestelwagens van zzp' ers zijn een favoriet doelwit van georganiseerde criminelen. Vaak gaat het om diefstal van dure gereedschappen.

Hoe vervelend is het als je 's morgens weg wilt en je ziet dat je dure gereedschappen uit je bestelbus gestolen zijn. Je hebt inbraakschade en moet aangifte van diefstal doen, je klanten van die dag afbellen en nieuw gereedschap kopen. Een hoop kosten en ellende die je eenvoudig kunt voorkomen.

 

Neem maatregelen en voorkom inbraak!


Met deze preventietips kun je je bestelbus beter beveiligen en diefstal van gereedschap voorkomen.
 • Sluit je bestelbus goed af
  Sluit ramen, portieren en achterdeuren altijd goed af. Laat de laaddeuren nooit openstaan, ook al moet je voortdurend laden of lossen.
 • Laat geen sleutels in het contact zitten
  Laat nooit je sleutels in het contactslot zitten, ook niet tijdens het laden en lossen.
 • Parkeer op een veilige plaats
  Parkeer je bestelbus bij voorkeur in een garage. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen en goed verlichte plek. Wanneer je de bestelbus op de oprit parkeert, plaats deze dan met de achterdeur zo dicht mogelijk tegen een muur.
 • Laat geen kostbaarheden in je bestelbus achter
  Laat geen telefoon, tablet, camera, navigatiesysteem, laptop of portemonnee in je bus achter. Laat geen zuignappen of gps houder op je voorruit zitten. Dieven maken hieruit op dat er een navigatiesysteem aanwezig is.
 • Elektronische apparatuur uitschakelen
  Schakel elektronische apparatuur in je bestelauto uit en berg het goed op. Dieven kunnen met bluetooth elektronische apparatuur opsporen en zo gericht toeslaan.
 • Installeer een alarmsysteem en een beveiligingsslot
  Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit geeft aan dat een goedgekeurd alarmsysteem in combinatie met een gecertificeerd mechanisch beveiligingsslot het meest preventief werken tegen diefstal.
 • Minimaliseer het zicht naar binnen
  Blindeer de laadruimte zodat het gereedschap niet zichtbaar is. Raamrasters zijn hier een goed middel voor. Deze zijn eenvoudig en snel te monteren en werken afwerend tegen inbraak.
 • Merk en registreer je gereedschappen
  Breng met onwisbare inkt een persoonlijk kenmerk aan. Hierdoor is je gereedschap uniek en moeilijk door te verkopen. Om aangifte bij diefstal te vergemakkelijken registreer je bij aankoop je gereedschappen door foto's te maken, serienummer, type en merk te noteren.
 • Verzeker je gereedschappen
  Zorg ervoor dat gereedschap goed verzekerd is. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij welke verzekeringen je nodig hebt. Voor inbraak in je bestelbus op eigen terrein, onderweg of een bouwplaats heb je andere verzekeringen nodig.


Toch ingebroken?
Neem bij inbraak in je bestelwagen en diefstal van gereedschappen altijd contact op met de politie. Meld ook altijd verdachte handelingen of personen rond je woning of op de werf.


Gatelock beveiligingsslotGatelock beveiligingsslot
Het GATELOCK beveiligingsslot is een hoogwaardig beveiligingsslot ontworpen om uw voertuig, gereedschap en lading te beschermen. Daarnaast schrikt de Gatelock visueel dieven af, wat vele inbraakpogingen voorkomt.

Het slot is voorzien van een slamlock-functie, kan bij nood van binnenuit geopend worden en is te monteren op achterdeuren en zij/schuifdeuren. De Gatelock heeft de hoogste beveiligingsgraad en aanbevolen door de diverse verzekeringsmaatschappijen.


Vraag onze productspecialist Wouter Hilgerink naar de mogelijkheden voor jouw bestelwagen: 06 53 17 95 42.