Home > Nieuws

Laatste nieuws

Imbema stelt trailer beschikbaar voor Forze VI waterstof raceauto


Imbema sponsort De Forze VI, een racewagen op waterstof, ontwikkeld en gebouwd door studenten van de TU Delft. De innovatieve technieken die in deze conceptcar zijn gebruikt, zijn over enkele jaren gemeengoed in de sectoren waarin Imbema actief is: industrie, transport en automotive.

Forze VI gebruikt waterstof als brandstof. Na verbranding blijft alleen waterdamp over.Alleen water als uitlaatgas
De Forze VI gaat in de zomer van 2014 de competitie aan met conventionele racewagens in de Caterham Cup. De duurzame racewagen wordt voortgestuwd door een brandstofcelsysteem. Waterstof en zuurstof reageren met elkaar waardoor elektrische energie vrijkomt die de twee elektromotoren voedt. Het enige uitlaatgas is waterdamp. Met een vermogen van maar liefst 190kW (260pk) haalt de Forze VI een topsnelheid van 220 kilometer per uur.

Met de trailer gebouwd met materialen van Imbema Rhiwa wordt de Forze VI vervoerd Steun aan het team
Naast de financiële steun aan het team, is ook de aanhanger waarin de raceauto wordt vervoerd beschikbaar gesteld door Imbema. De aanhanger is gebouwd met materialen van Imbema Rhiwa uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

Voorsorteren op de toekomst
De technische branches waarin Imbema actief is, staan voor dezelfde uitdaging als de studenten van de TU Delft. Nathalie Bloemers, woordvoerder van Imbema Groep: ‘De energietransitie is een gemeenschappelijke uitdaging. Daarbij streven de TU Delft en Imbema beide naar een duurzame toekomst. Het is geweldig om dit jonge, wetenschappelijke team te ondersteunen. Wij hopen de innovatieve technieken die hier worden ontwikkeld en in de praktijk worden gebracht, snel te kunnen integreren in ons productaanbod.’

Meer weten over Forze VI, kijk op de website van het Forze Racing Team.

Meer weten over producten trailerbouw en aanhangerbouw?
Kijk op de website van Imbema Rhiwa Carosserietechniek.